shea boter you madu
Badkamer,  Groen leven

Review: verzorgende Sheaboter van YouMadu

Als je voor een zero waste badkamer gaat, is het vaak even zoeken naar welke producten je kan gebruiken voor welke ‘kwaaltjes’. Gelukkig is er een heel gamma aan natuurlijke verzorgingsproducten in glazen verpakkingen. Natuurlijke webshop You Madu vroeg me om hun Sheaboter te testen.

Wat is Sheaboter?

Shea butter is een wondermiddel van de natuur. Het hydrateert, beschermt en herstelt de huid, dankzij de essentiële vetzuren en vitamines A, E en F. Daarom is shea butter ook zo goed voor zwangerschapsstriae, littekens en fijne rimpels.

Mijn ervaring met Shea Butter

Ik had nog nooit sheaboter in z’n natuurlijke vorm gezien. Ik stelde me een soort van zachte, luchtige consistentie voor, maar dat is dus niet zo 🙂 De boter is op kamertemperatuur vrij hard. Het is pas als je het laat smelten op je handen, dat het beter smeerbaar wordt. Ook qua geur is het in z’n natuurlijke vorm niet echt een hoogvlieger. Ik denk dat het nog het beste lijkt op de geur van noten? Logisch ook wel, want het wordt gemaakt uit de noten van de vruchten van de sheaboom.

Ik vond het wel meteen fijn om te gebruiken als nachtcrème. Dan neem je wat van de boter op je vingertoppen en laat je het smelten door de temperatuur van je lichaam. Het legt duidelijk een vrij vette, beschermende en voedende laag over je gezicht. Maar het zou nogal zonde zijn om dit wonder product enkel als nachtcrème te gebruiken. Op de website van YouMadu staan er verschillende recepten om verzorgingsproducten te maken met de boter, zoals deze voor een anti-aging body butter:

Smelt een kop shea butter in een pannetje, en laat het voor 20 minuten afkoelen in een koelkast. Klop het op met een handmixer tot een body butter, en voeg eventueel 10 druppels lavendel en frankincense olie toe. 

Zo krijg je al meteen een heel andere consistentie en geur, wat maakt dat je dit prachtige product nog ruimer kan gebruiken.

Waarom YouMadu?

De sheaboter van YouMadu is

  • 100% Biologisch
  • Puur & ongeraffineerd
  • In duurzame glazen pot

Daarnaast is het ook gewoon een mooi bedrijf om te steunen: ze kiezen enkel voor natuurlijke en vegan producten (dus dierproefvrij. Ze gaan ook voor zo duurzaam mogelijke producten, van productie tot levering, en staan daarbij steeds open voor suggesties om zichzelf te verbeteren. Mooi!

Je leest hier meer over waarom en hoe ik met bedrijven samenwerk. Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *