Persoonlijke groei,  Persoonlijke ontwikkeling

Ted Talk: Geef jij genoeg om de problemen in deze wereld?

Onze wereld zit zo complex in elkaar. Er zijn oorlogen, hongersnood, de angst dat ons klimaat in elkaar stuikt. De ene groep mensen is er van overtuigd dat de andere groep niet deugt. Er is armoede en verdriet. Tot zover het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat jij er iets aan kan doen. Vandaag nog. Laat je inspireren door deze talk van Cleo Wade.

Ted Talk Cleo Wade

Ik keek vandaag de Ted Talk van Cleo Wade en die was schop onder mijn kont die ik nodig had. ‘Wees dapper genoeg om erom te geven’, verkondigde ze. En gelijk heeft ze.

Kleine disclaimer: Cleo komt wat zweverig over en eigenlijk wou ik de video na minder dan een minuut al stoppen. Ben ik blij dat ik dat niet deed, want ze verspreidt zo’n mooie boodschap.

Ik geef veel om onze planeet. Iedereen die deze blog af en toe leest, weet dat. Maar ik zou nog zoveel meer kunnen doen. Zowel voor ons klimaat als voor de mensen rond mij. Ik wil dat mijn eerste gedachte als ik iemand zie ‘hoe kan ik jou helpen?’ is. Hoe kan ik van deze wereld een betere plaat maken? Net zoals Cleo Wade in haar Ted Talk inspireert.

Minister van Vriendelijkheid

Wacht niet tot iemand het je vraagt, doé het gewoon. Ik benoem jou vandaag tot Duurzaamheidsambassadeur. Tot Minister van Vriendelijkheid. Tot leider van Liefde. Zet dat eens op je naamkaartjes.

Ik weet dat je het druk hebt. Je gaat werken, hebt misschien een gezin om voor te zorgen, een medische aandoening, … Maar doe gewoon iéts. Kijk naar het onrecht dat je vandaag in de wereld ziet, neem het vast en doe er iets mee. Iets klein, iets wat een ander misschien niet opmerkt. Maar blijf het gewoon doen en je zal zien dat verandering volgt.

Cleo Wade heeft me geïnspireerd om duurzame stappen te blijven nemen. Ik zet nu nog vaker plantaardig op het menu. En om vanaf nu ook mensen die ik niet ken te begroeten. Voor wie nors kijkt, heb ik meer begrip: ik weet niet wat er die die dag al gebeurd is.

Tot wat inspireert deze talk jou?

Meer over mijn weg naar een groener leven lees je hier. Blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten op Facebook of Instagram.

Onze wereld zit zo complex in elkaar. Er zijn oorlogen, hongersnood, de angst dat ons klimaat in elkaar stuikt. De ene groep mensen is er van overtuigd dat de andere groep niet deugt. Er is armoede en verdriet. Tot zover het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat jij er iets aan kan doen. Vandaag nog. Laat je inspireren door deze talk van Cleo Wade.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *