Persoonlijke groei,  Persoonlijke ontwikkeling

TED TALK: Zo vind je jouw droomjob

Iedereen wil een job waar je gelukkig van wordt en vol energie kan doen. Logisch, want we spenderen vaak meer tijd aan het werk dan met ons gezin. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat je jouw droomjob ook echt kan gaan doen?

Deze Ted Talk door Scott Dinsmore vat je het gemakkelijkst samen als dit: begin er gewoon aan. En omring jezelf daarbij met mensen die hun dromen succesvol najagen. Klinkt niet zo moeilijk, toch?

Dinsmore is de bezieler van Live Your Legend, een organisatie die mensen helpt bij het vinden en gebruiken van hun talenten. Dinsmore overleed in 2018 bij het beklimmen van de Kilimanjaro, nu heeft zijn weduwe de leiding over Live Your Legend.

In zijn talk heeft hij het over hoe lang het duurde voor hij ook maar het kleinste beetje succes boekte met zijn zaak. En wat er voor verandering zorgde.

Wat heb ik onthouden?

  • Omring jezelf met mensen die hun dromen najagen. Dinsmore bespreekt geweldige resultaten in zijn talk die hij pas kon behalen toen hij zich met de juiste mensen ging omringen. Wil jij dat ook, maar vind je die mensen niet in het ‘echte leven’? Zoek op Instagram naar inspirerende accounts, schuim andere Ted Talks af of word lid van een Facebookgroep voor ondernemers. Passie wakkert passie aan.
  • Geef niet op. Dinsmore had jaren nodig om zijn zaak uit te bouwen tot het succes dat het vandaag is. Enkele tegenslagen betekenen nog niet dat je droomjob verloren is.

Vond je dit ook zo’n mooie talk? Laat zeker een berichtje achter in de comments als Dinsmore jou geïnspireerd heeft tot actie.

Wil je meer weten over hoe je het beste uit jezelf haalt? Je leest hier meer over persoonlijke groei.

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over persoonlijke groei en een groener leven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *