tweedehands speelgoed
Groen leven,  Huishouden

Zo kies jij het beste tweedehands speelgoed

Bezoek jij op een zonnige dag graag rommelmarkten? Ik vind het zalig om gezellig te wandelen en naar huis te gaan met geweldige koopjes voor het hele gezin. En dan vooral voor mijn peuter, want zij is altijd enthousiast over het speelgoed waar we mee naar huis gaan. Maar hoe kies je nu het beste speelgoed uit dat grote aanbod?

Kies voor gebruikt speelgoed

Een speeltje met wat verf af, een kras in of een ontbrekend poppetje? Goed zo! Dat wil zeggen dat de vorige eigenaar veel uren speelplezier had met dit stuk speelgoed. De kans is groot dat het bij jou thuis dus ook een succes wordt.

Kijk dus verder dan ‘zo goed als nieuw’, want soms wil dat gewoon zeggen dat de vorige eigenaar het snel in een hoek geslingerd heeft. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Misschien hadden ze dit stuk speelgoed dubbel, of is jouw kind gek van voetbal en de vorige eigenaar niet. Vraag het even aan de verkoper voor je koopt.

View this post on Instagram

Deze week doen we van staycation ☀️ Het wordt vast wel duidelijk waar we onze eerste dag doorbrachten als je even swipet ? ➡️ @efteling was heel leuk, maar de 'echte' gezinsattracties waren nog een beetje te spannend voor onze kabouter. Dus hebben we maar heel het sprookjesbos binnenstebuiten gekeerd. ✨ De giftshop zijn we trouwens netjes gepasseerd (geen zorgen hoor Efteling, met alles wat ik daar gesmikkeld heb is jullie jaaromzet weer gemaakt), want zoals je weet kopen we zelf enkel nog tweedehands voor onze lieve Ellis. ? Op die post kwamen zoveel leuke reacties van ouders die het ook zo deden. En van ouders die ook meer tweedehands willen kopen voor hun kinderen, maar niet goed weten hoe te kiezen. ? In het kort: – wees niet bang van speelgoed dat er gebruikt uitziet – koop niet op de groei, want voor je het weet zit je meet een zolder aan rommel – kies voor speelgoed dat je gemakkelijk schoon kan maken – kies voor speelgoed dat recent gemaakt werd om giftige stoffen te vermijden (nogmaals bedankt voor deze tip @devosevelien) Lees je deze tips graag met wat meer uitleg? Klik dan even op de link in mijn bio. ? Wij zetten onze staycation straks verder in de bib. Hebben jullie ondertussen nog tips om het beste tweedehands speelgoed te selecteren? . . . . . #duurzaam #duurzaamheid #duurzaamleven #tweedehands #milieuvriendelijk #recycleren #hergebruiken #klimaat #klimaatverandering #groenleven #groeneblogger #groenerleven #groeneblog #ecologisch #liefde #beterewereld #verspillingsvrij #consuminderen #mamabaas #mamaliefde #speelgoed #kringloop #refusereuserecycle

A post shared by Helena Blyweert (@hallo.helena) on

Koop niet op de groei

Koop geen speelgoed voor later. De kans dat het ergens op zolder belandt en daar vergeten blijft liggen is heel groot. En extra rommel creëren doe ik liever niet.

Zorgt die rommel ook voor onrust in je hoofd? Lees hier alles over hoe ontspullen voor meer rust in huis en hoofd zorgt.

Kies voor afwasbaar

Speelgoed is er om mee gespeeld te worden. En dat gebeurt vaak uitvoerig: in huis, op straat, in de auto. Daarbij leeft het speelgoed op de rommelmarkt soms al jaren op zolder, al dan niet netjes afgedekt.

De speeltjes zijn dus niet altijd even schoon. Koop dus enkel speelgoed dat tegen een sopje kan en dan kan je je kind er zonder zorgen van laten genieten.

Opletten met ouder speelgoed

Retro spullen zijn heel leuk, maar niet altijd veilig. Vroeger werd speelgoed niet zo streng gecontroleerd als nu en vaak zitten er stoffen in waarvan we nu weten dat ze giftig zijn. Let dus zeker op als je speelgoed koopt voor jonge kinderen die het speelgoed nog in hun mond stoppen.

Sinds het invoeren van de Toy Safety Directive in 2011 wordt de productie van speelgoed veel strenger gecontroleerd. Het meeste speelgoed op de rommelmarkt is ook gewoon recent geproduceerd. Bij twijfel kan je het altijd aan de verkoper vragen.

Weet je niet goed waar je aan dat tweedehands speelgoed geraakt? Je vindt een ruim aanbod op rommelmarkten in de buurt en sites als 2dehands, Marktplaats en Vinted

Meer over mijn weg naar een groener leven lees je hier. Blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten op Facebook of Instagram.

Bezoek jij op een zonnige dag graag rommelmarkten? Ik vind het zalig om gezellig te wandelen en naar huis te gaan met geweldige koopjes voor het hele gezin. En dan vooral voor mijn peuter, want zij is altijd enthousiast over het speelgoed waar we mee naar huis gaan. Maar hoe kies je nu het beste speelgoed uit dat grote aanbod?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *