tweedehandskledij in antwerpen Photo by Kai Pilger from Pexels
Antwerpen,  België,  Groen leven,  Reizen

5 x zalige tweedehandskledij in Antwerpen

Tweedehandskleding kopen wordt steeds meer mainstream. En maar goed ook, want er zijn heel wat voordelen aan verbonden voor jou en onze planeet. Ben jij nog op zoek naar de leukste winkels met tweedehandskledij in Antwerpen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan mijn favorieten:

Melting Pot Kilo

In Melting Pot Kilo is het concept eenvoudig: je shopt ’till je dropt en betaalt dan een prijs per kilo. Op het moment dat ik deze blog schrijf is die prijs 15 euro per kilo, maar die kan natuurlijk veranderen. Vraag het dus zeker na bij je bezoek.

In de winkel vind je tweedehandskledij voor vrouwen en mannen van alle soorten. Broeken, shirts, dikke jassen, … De kledij is niet uitgesproken vintage, waardoor je ongeacht je stijl met een klapstuk naar huis gaat.

In de winkel staan weegschalen verspreid zodat je tussendoor je buit al eens kan wegen.

Nationalestraat 14, 2000 Antwerpen

Pardaf

Wie tweedehandskledij in Antwerpen zegt, zegt Pardaf. Deze winkel is er al zo lang dat het een instituut geworden is. Bij Pardaf koop je geen vijf stuks voor tien euro, maar ga je wel naar huis met een knap merkstuk. De kledij hangt er netjes gepresenteerd in een mooie ruimte. The place to be voor wie op zoek is naar betaalbare luxe.

Je kan er zelf kledij afgeven om te verkopen. Zo verdien je je nieuwe aankopen misschien wel terug!

Gemeentestraat 8, 2060 Antwerpen

Think Twice

Think Twice is misschien wel de hipste tweedehandsketen. Met z’n tien Belgische filialen lijkt het merk wel de H&M van de tweedehandskledij te worden. Maar dan mens- en planeetvriendelijk.

In de winkels vind je basics en de zotste vintage stuks. Ook als je een themafeestje hebt, zal je hier zeker je ding vinden. Hou via hun sociale media zeker de Think Twice-dagen in het oog: dan scoor je de beste deals in de winkel.

 • Nationalestraat 81, 2000 Antwerpen
 • Lange Klarenstraat 21, 2000 Antwerpen
 • Kammenstraat 85, 2000 Antwerpen
 • Jezusstraat 18, 2000 Antwerpen

De Kringwinkel

Je kon al langer terecht in filialen van De Kringwinkel over heel Vlaanderen om tweedehandskledij te kopen. Sinds kort kan je dit ook in hun gloednieuwe winkel vlakbij de Meir.

Deze Kringwinkel is niet te vergelijken met de andere: hier kan je enkel kledij en accessoires kopen. Alles hangt netjes gepresenteerd, je kan er terecht voor vrouwen-, mannen- en kinderkledij. Way to go, De Kringwinkel!

Otto Veniusstraat, 2000 Antwerpen

Jutka & Riska

Bij Jutka & Riska shop je zowel vintage stuks als hun eigen collectie. De eigen collectie is prachtig en heel betaalbaar. De vintage stuks zijn minstens even mooi, maar daarvoor mag je wat dieper in de buidel tasten.

Bij Jutka & Riska vind je ook de mooiste accesoires, denk grote oorbellen, mooie handtassen en heel fashionable schoenen.

Nationalestraat 87, 2000 Antwerpen

Zo, nu kan je er op uit om de leukste tweedehandskledij in Antwerpen te shoppen!

Zijn er nog adresjes die op deze lijst horen? Of heb je al geweldige aankopen gedaan in één van deze winkels? Laat het me weten!

Lees hier meer over mijn zoektocht naar een groener en bewuster leven.

Blijf je graag op de hoogte van mijn groene experimenten? Volg me via FacebookInstagram of Pinterest.

Tweedehandskleding kopen wordt steeds hipper. En maar goed ook, want er zijn heel wat voordelen aan verbonden voor jou en onze planeet. Ben jij nog op zoek naar de leukste winkels met tweedehandskledij in Antwerpen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan mijn favorieten:

3 Comments

 • Natalie De Smedt

  Mijn moeder is recent overleden en had wel 20 vestjes met maat Small.
  Ik zou ze naar de kringloopwinkel doen maar de vestjes zijn allemaal van een duur merk.
  Armani, Dries van Noten, Anna Heylen, enz.

  In welke winkel zou ik ze binnen doen?

  Met vriendelijke groeten,

  De Smedt Natalie

  • HalloHelena

   Veel sterkte Nathalie!

   Tegenwoordig zijn de meeste tweedehandswinkels wel goed in het spotten van merkkledij en ze opnieuw aanbieden tegen een hogere prijs dan confectiekleding. Als je ze dus gewoon wil binnenbrengen, kan dat overal. Als je er nog een centje aan wil verdienen kan je langsgaan bij Pardaf of ze te koop zetten op Vinted.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *