Roompot De Banjaard in Zeeeland
Europa,  Nederland,  Reizen

Vakantie dicht bij huis: Roompot De Banjaard

Om te genieten van zon, zee en strand moet je het niet ver zoeken. Ik ging deze zomer met familie op vakantie naar vakantiepark Roompot De Banjaard in Kamperland en beleefde er een geweldig leuke tijd.

Ik probeer mijn vliegreizen zoveel mogelijk te beperken. Voor ons klimaat, maar ook voor mijn stressniveau. Vliegen met een actieve peuter is niet echt ontspannend 🙂 Ik was heel blij met ons plan om met familie (in totaal zes volwassenen + onze mini) een week naar Zeeland te trekken.

Het park Roompot De Banjaard

We verbleven op het domein in het huis van een kennis. Alle huisjes in het park zien er langs buiten zowat hetzelfde uit, al hebben ze elk hun eigen accenten in de voortuinen. Elk huis heeft een tuin en een staanplaats voor minstens één auto. En natuurlijk verschillen ze in grootte.

In het park is het vrij rustig. Ik had verwacht dat er ’s avonds wel wat lawaai zou zijn, maar niks van dat. Er komen voornamelijk gezinnen en veel huisjes hebben privé-eigenaars, wat de rust duidelijk ten goede komt.

Het strand

View this post on Instagram

Weer thuis na een zalige week vakantie. ☀️ Niets zo goed als de frisse zeelucht om de batterijen weer helemaal op te laden. En even goed na te denken over hoe ik dat vakantiegevoel vast kan houden. ? Is het jou ook al opgevallen hoe gelukkig je kan zijn als je uit je koffer leeft? Drie dagen na elkaar dezelfde outfit aan, no biggie. Op vakantie heb je zoveel minder spullen dan thuis, en toch lijkt het leven net dan makkelijker. So if y'all excuse me, ik ga mijn kasten nog wat uitmesten. ? Maar ik heb het dus echt zalig gehad bij @roompot. Ik was nog nooit op vakantie geweest in een vakantiepark en wist dus niet goed wat ik moest verwachten. Het was geweldig en ik kan niet wachten tot ik nog eens kan gaan met mijn mini. Er bestaat geen meer ontspannen manier van op vakantie gaan met kinderen dan deze denk ik ? ❤️ En op vakantie gaan met de auto is ook nog eens heel ecologisch. De vele vis die ik gegeten heb niet echt. Het heeft me gesmaakt, maar ik heb wel veel zin om weer plantaardig te gaan eten. Ik voel ook dat mijn lichaam ernaar snakt, volgende week zal er een vol groentjes worden. ? Deze foto namen we om 7u 's ochtends, op een verlaten strand voor alle hitte losbrak. Via de link in mijn bio lees je alles over mijn verblijf bij Roompot. Ga jij ook op vakantie dicht bij huis? Wat zijn jouw topbestemmingen? ° ° ° ° ° #roompot #debanjaard #strand #noordzee #zeeland #lovezeeland #fanvanzeeland #vakantiehuis #vakantie #zand #zee #groenleven #duurzaam #ecologie #klimaat #groeneblogger #groeneblog #opreis #reizen #reizenmetkinderen #reizenmetkids #duurzaamheid #mamaleven #hittegolf #zonzeestrand #groenerleven #toerismezeeland #visitnederland #visitzeeland #thisisholland

A post shared by Helena Blyweert (@hallo.helena) on

Het strand De Banjaard is geweldig rustig in vergelijking met de drukte op de Belgische stranden. Heerlijk ontspannend 🙂 Zeker ’s ochtends kom je amper iemand tegen.

Vanuit het hele park geraak je er te voet, maar je moet wel een helling op om er te geraken. Hou daar dus rekening mee voor je met je hebben en houden richting strand vertrekt.

Koos Konijn

De kans is groot dat je Koos Konijn nog niet kent, maar daar komt vast verandering in tijdens je verblijf. Er is geen ontsnappen aan de mascotte van De Roompot: ’s ochtends rijdt Koos door het park om kinderen te begroeten, ’s avonds is er een Koos Konijn show en heel de dag door kan je elk mogelijk product kopen met het hoofd van Koos erop. Koos. Is. Overal.

En wij hadden een nieuwe fan bij. Nooit gedacht dat mijn lieve peuter al zo enthousiast zou mee dansen, zwaaien naar en kusjes geven aan Koos. Het was leuk om zien en een goede manier om het half uur voor bedtijd vrolijk door te brengen.

Wat te doen in het park

Er is een klein binnenzwembad in Roompot De Banjaard, je hebt gratis toegang tot het subtropisch zwembad in Roompot Kamperland, een mini-golfterrein, … De hemel op aarde voor (volwassen) kinderen.

Uitstapjes

Er zijn zoveel leuke dingen om te doen in de buurt van het vakantiepark. Dit zijn de toppers:

  • Een uitstap naar het dorp Veere. Je vindt er de schattigste huisjes en leukste winkels. Aan de waterkant lijkt het zelfs alsof je in een aflevering van Game of Thrones rondwandelt. Super tof en op een kwartier rijden van het vakantiepark.
  • Een vaartocht naar de zeehonden. Ik kon meevaren met de boot van mijn schoonbroer, maar je kan ook een ticketje kopen voor een tour. Het leuke is dat je de zeehonden in hun natuurlijke omgeving kan bewonderen en dat er geen kunstjes of aai momenten aan te pas komen.
  • Een uitstap naar Vlissingen. Hier vinden tijdens de zomermaanden regelmatig markten, braderijen, festivals, … plaats. Kijk zeker de agenda na als je richting Zeeland vertrekt.

Ik heb het heel leuk gehad in dit park en beveel het elk gezin dat op dichtbij-vakantie gaan aan. Het park ligt op een uur rijden vanuit Antwerpen.

Wat vind jij het leukste aan Zeeland?

Je leest hier meer over ecologisch reizen.

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over groener leven.

.

Op vakantie dicht bij huis is veel beter voor het klimaat dan met het vliegtuig. En dus trokken we op gezinsvakantie naar De Roompot in Zeeland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *