Roompot De Banjaard in Zeeeland
Europa,  Nederland,  Reizen

Vakantie dicht bij huis: Roompot De Banjaard

Om te genieten van zon, zee en strand moet je het niet ver zoeken. Ik ging deze zomer met familie op vakantie naar vakantiepark Roompot De Banjaard in Kamperland en beleefde er een geweldig leuke tijd.

Ik probeer mijn vliegreizen zoveel mogelijk te beperken. Voor ons klimaat, maar ook voor mijn stressniveau. Vliegen met een actieve peuter kan je niet echt ontspannend noemen πŸ™‚ Ik was heel blij met ons plan om met familie (in totaal zes volwassenen + onze mini) een week naar Zeeland te trekken.

Ik vond het er zo leuk dat ik het alleen kan aanraden als vakantie dichtbij. ZΓ©ker als je kinderen meeneemt, voor hen is het helemaal een paradijs. Dit is wat je over mijn verblijf bij Roompot de Banjaard moet weten:

Het park Roompot De Banjaard

We verbleven op het domein in het huis van een kennis. Alle huisjes in het park zien er langs buiten zowat hetzelfde uit, al hebben ze elk hun eigen karakter door de accenten in de voortuinen. Elk huis heeft een tuin en een staanplaats voor minstens één auto. En natuurlijk verschillen ze wel in grootte.

Ik had verwacht dat er ‘s avonds wel wat lawaai zou zijn, maar niks van dat. Het park is heel rustig (al zal je wel wat geluk moeten hebben met je buren). Er komen voornamelijk gezinnen en veel huisjes hebben privΓ©-eigenaars, dat heeft er vast ook mee te maken.

Het resort ligt op een uur rijden vanuit Antwerpen. Er is een klein binnenzwembad, je hebt gratis toegang tot het subtropisch zwembad in Roompot Kamperland, een mini-golfterrein, … De hemel op aarde voor (volwassen) kinderen.

Het strand

Het strand De Banjaard is geweldig rustig in vergelijking met de drukte op de Belgische stranden. Heerlijk ontspannend πŸ™‚ Zeker ‘s ochtends kom je amper iemand tegen.

Vanuit het hele park geraak je er te voet, maar je moet wel een helling op om er te geraken. Hou daar dus rekening mee voor je met je hebben en houden richting strand vertrekt.

Koos Konijn

Als je nog nooit van Koos Konijn gehoord hebt, gebeurt dat vast tijdens je verblijf. Er is geen ontsnappen aan de mascotte van De Roompot: ‘s ochtends rijdt Koos door het park om kinderen te begroeten, ‘s avonds is er een Koos Konijn show en heel de dag door kan je elk mogelijk product kopen met het hoofd van Koos erop. Koos. Is. Overal.

En wij hadden een nieuwe fan bij. Nooit gedacht dat mijn lieve peuter al zo enthousiast zou mee dansen, zwaaien naar en kusjes geven aan Koos. Het was leuk om zien en een goede manier om het uur voor bedtijd vrolijk door te brengen.

Uitstapjes

Er zijn zoveel leuke dingen om te doen in de buurt van het vakantiepark. Dit zijn de toppers:

  • Een uitstap naar het dorp Veere. Je vindt er de schattigste huisjes en leukste winkels. Aan de waterkant lijkt het zelfs alsof je in een aflevering van Game of Thrones rondwandelt. Super tof en op een kwartier rijden van het vakantiepark.
  • Een vaartocht naar de zeehonden. Ik kon meevaren met de boot van mijn schoonbroer, maar je kan ook een ticketje kopen voor een tour. Het leuke is dat je de zeehonden in hun natuurlijke omgeving kan bewonderen en dat er geen kunstjes of aai momenten aan te pas komen.
  • Een uitstap naar Vlissingen. Hier vinden tijdens de zomermaanden regelmatig markten, braderijen, festivals, … plaats. Kijk zeker de agenda na als je richting Zeeland vertrekt.

Wat vind jij het leukste aan Zeeland?

Je leest hier meer over ecologisch reizen.

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over groener leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *