
Vegan bananenbrood: een heerlijk recept met yoghurt
Heb jij tijdens de lockdown ook het bananenbrood ontdekt? Ik ben alvast verkocht aan dit tussendoortje, want makkelijk te maken, je kan er je rijpe bananen in kwijt én het is overheerlijk. En die bananen bovenaan maken het toch helemaal af qua decoratie he? 🙂
Ik maakte dit vegan bananenbrood in samenwerking met Beleaf, dat de lekkerste plantaardige yoghurt maakt, mét extreem romige structuur. En dus maakte ik voor het eerst een vegan gebak met yoghurt erin verwerkt. En of dat voor herhaling vatbaar is!
Ingrediënten
4 rijpe bananen
250gr zelfrijzende bloem
150gr ongezoete haveryoghurt van Beleaf (deze vind je in een Delhaize supermarkt in jouw buurt)
1 geschilde appel in blokjes
60 gr suiker
50gr rozijnen
1tl baksoda
1el appelazijn
1tl kaneel

Het recept voor vegan bananenbrood
Verwarm de oven voor op 180 graden
Plet drie bananen grondig in een grote kom en meng ze met de yoghurt en appelazijn
Meng de droge ingrediënten in een andere kom: de bloem, suiker, baksoda en kaneel
Meng de natte en droge ingrediënten samen en voeg de appelblokjes en rozijnen toe
Vet een cakevorm goed in met boter en stort het beslag erin uit
Zet de cake +- 45 minuten in de voorverwarmde oven
Laat de cake minstens een kwartier afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en aansnijdt. Je zal zien dat hij zo uit de vorm glijdt, echt super!
Zo, jouw bananenbrood is nu helemaal klaar! Geniet van dit heerlijke tussendoortje. Vergeet niet om mij een berichtje te sturen als je het klaargemaakt hebt, ik ben altijd benieuwd 🙂
Zin in meer plantaardig koken? Mijn andere vegan recepten vind je hier! Onder meer ook dit recept voor broodpudding, voor de rest van jouw rijpe bananen 🙂
Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en groener leven.



