Badkamer,  Groen leven

GETEST vegan Body Butter van Oh Lou Lou

Op zoek naar een verpakkingsvrije en natuurlijke body butter? Zoek niet verder, duurzame (web)shop ’t Gepeld Ajuintje has got you covered. Ik mocht body butter van Oh Lou Lou testen, een zalig product en helemaal ethisch en lokaal geproduceerd.

Raar maar waar, er had nog nooit een body butter plek opgeëist in mijn badkamer. Geen nood aan en niet het geduld om dat aan te brengen. Maar toen ik een serieus zwangerschapstonnetje kreeg en mijn huid verder ging uitrekken had ik echt nood aan iets verzachtend. En aan een soort van verwenmomentje voor mezelf. In een tijd waarin je amper buiten mocht en durfde komen (want, corona), had ik dan maar snel een gevalletje van het Kruidvat meegenomen.

Lokaal en natuurlijk geproduceerd

Dat deed z’n ding wel, maar viel in het niets bij wat ik nog moest ontdekken. Wat was ik blij toen Kara van de verpakkingsvrije winkel ’t Gepeld Ajuintje me voorstelde om de body butter van Oh Lou Lou te gebruiken. Want:

  • lokaal geproduceerd door Oh Lou Lou, een familiebedrijf uit Brussel
  • helemaal natuurlijk, met mango- en sheaboter en kokos- en amandelolie
  • een vleugje jasmijn om het af te maken
  • geen bewaarmiddelen
  • glazen verpakking

Ik had geen idee dat het bestond, zo’n verpakkingsvrije body butter. En echt, wat een verschil met dat plastic potje uit het Kruidvat. Al snel kreeg het een vast plekje op mijn nachtkastje. Om nog even de jeukende buik in te smeren. Of een plekje huid waar de winter niet zo lief voor was. Eerlijk waar, in deze zalig geurende boter mogen ze me bakken en braden.

De verpakking is niet groot, maar je hebt echt maar een beetje nodig. Dat komt omdat hij zo heerlijk smelt van de lichaamswarmte en je hem goed kunt uitsmeren. En eerlijke productie, dat kost natuurlijk iets meer.

Verpakkingsvrij

Het was ook een fijne kennismaking met winkel ’t Gepeld Ajuintje. Daar kan je zowel in de fysieke winkel in Aalst als online terecht voor plasticvrije producten en verpakkingsvrije voeding. Alles wordt verstuurd in een hergebruikte verpakking, zo zien we het graag 🙂 Groene powerlady Kara staat je ook graag bij in je aankoop. Het is duidelijk dat ze haar producten geweldig goed kent en oprecht begaan is met wat je zoekt.

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Deze blogpost kwam er in samenwerking met ’t Gepeld Ajuintje. Uiteraard is alles wat ik hier schrijf mijn eigen mening. Hier lees je meer over hoe ik samenwerk met merken en bedrijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *