fbpx
Geen categorie

Vegan broodbeleg: zalige zoete en hartige ideeën

“Maar wat eet je dan nog?” Een vraag die je vaak hoort als je vaker plantaardig op het menu zet. Toch is het niet zo moeilijk om plantaardig te eten, zeker niet op de boterhammetjes. Deze lijst met vegan broodbeleg geeft je ideeën om veel middagen mee te vullen.

Hartig vegan broodbeleg

1. Broodje gezond met hummus

Niets zo simpel en zo lekker als een vegan broodje (of boke) gezond. Je besmeert een broodje of boterham met hummus en legt er wat sla, tomaten en geraspte wortel op. Yum! Je vindt hummus in duizend-en-één varianten, afwisseling genoeg dus.

2. Guacamole

Er gaat niets boven een zelfgemaakte guacamole, maar als je weinig tijd hebt vind je in de supermarkt een kant en klare versie. Gooi nog wat tomaten tussen jouw boterham et voila. Geen beleg voor elke dag, want een avocado draagt een grote watervoetafdruk.

3. Pindakaas

Pindakaas is heerlijk. Ik heb dit pas leren appreciëren toen ik op zoek ging naar vegan broodbeleg en ben zo blij dat dit nu deel uitmaakt van mijn lunchmenu. Pindakaas kan nogal droog zijn, dus kan je het best combineren met bijvoorbeeld banaan. Super lekker!

4. Vegan kaas

Eerlijk, ik vind vegan kaas niet meteen het lekkerste uit deze lijst. Maar er zijn mensen die de kaas van sommige merken graag lusten. Ga dus zeker eens wat experimenteren, in de meeste supermarkten vind je al een (klein) assortiment.

5. Préparé en kip curry

De vegan versie van préparé en kip curry moet echt niet onder doen voor de originele versie. Beter nog, ze zijn even lekker en er moeten geen dieren voor lijden. Ik ben een grote fan van het beleg bij Delhaize, maar in andere supermarkten vind je ze vast ook.

Zoet vegan broodbeleg

6. Pure Chocoladepasta

Je zal misschien wat moeten zoeken in de supermarkt, maar vegan chocoladepasta bestaat zeker. Zo heb je bijvoorbeeld de chocoladepasta van Kwatta, Côte d’Or en Boerinneke. Die laatste heb ik getest en goedgekeurd 🙂

View this post on Instagram

Are you ready to crrrrumble? (sorry not sorry). ? We spenderen de laatste uren in ons vakantiehuisje en ik wil graag een recept delen dat ik vorige week maakte: vegan crumble met appel en rood fruit. Lekker! Het is super eenvoudig om te maken én je kan dit zowel als dessert kan eten met een bolletjes plantaardig ijs of als ontbijt met plantaardige natuuryoghurt. ? Dit is hoe je de crumble maakt. Sla deze post op door rechts onderaan de foto op de bladwijzer te klikken of zet de link in bio bij je favorieten ? ?️ Ingrediënten voor de vulling: – 3 appels – 175 gram diepgevroren rood fruit – 50 gram walnoten – 15 gram suiker – 1/2 theelepel kaneel voor de kruimels: – 40 gram suiker – 70 gram havermoutvlokken – 140 gram bloem – 1/2 theelepel kaneel – 1/2 theelepel zout – 40 gram plantaardige olie – 120 ml plantaardige melk ? Het recept: 1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. 2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Je mag ze meteen in een ovenschaal leggen. 3. Meng de blokjes appel met de blauwe bessen, suiker en kaneel. 4. Hak de walnoten fijn en meng ze met het fruit. 5. Meng de ingrediënten voor de crumble in een aparte kom tot kruimels. Schep deze over het fruit heen. 6.Bak 25 minuten tot de kruimels goudbruin zijn ? Ga jij deze lekkere crumble ook maken? Sla deze post dan op door op de bladwijzer rechts onderaan de foto te klikken. Smakelijk! . . . . . #dutchvegan #veganisme #veganist #veganrecept #duurzaam #duurzameblog #duurzaamleven #groeneblog #ecologisch #groeneblogger #groenerleven #plantaardig #plantaardigeten #milieubewust #recepten #vegannl #bewustleven #gezondevoeding #gezondrecept #plantaardigleven #belgianblog #belgianblogger #dutchblog #heelhollandbakt #vegandessert #veganontbijt #veganbaking #fruit #bakken

A post shared by Helena Blyweert (@hallo.helena) on

7. Confituur

Je moet al veel moeite doen om een confituur te vinden die niet vegan is. Dit zoet goedje kan je dus gewoon blijven smeren. Luikse Siroop is trouwens ook vegan, zo kan je gigantisch veel afwisselen.

8. Speculoospasta

Net zoals de koekjes is ook de speculoospasta plantaardig. Halleluja. Of je kan gewoon old school je speculoos in de koffie doppen natuurlijk 🙂

Eet je liever eens iets anders dan brood? Doe dan inspiratie op bij mijn vegan lunch ideeën.

Wat is jouw favoriete vegan broodbeleg?

Meer over mijn weg naar een groener leven lees je hier. Blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten op Facebook of Instagram.

"Maar wat eet je dan nog?" Een vraag die je vaak hoort als je vaker plantaardig op het menu zet. Toch is het niet zo moeilijk om plantaardig te eten, zeker niet op de boterhammetjes. Deze lijst met vegan broodbeleg geeft je ideeën om veel middagen mee te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *