Zero waste recept: heerlijke vegan broodpudding

Broodpudding: een geweldig recept om overschotjes in te verwerken én dat kan dan ook nog eens vegan. Een heel fijn recept om zelf mee aan de slag te gaan en zeker om je kinderen bij te betrekken. Toen ik dit recept op Instagram plaatste, merkte ik dat broodpudding voor heel wat mensen nieuw was. Ik at het als kind regelmatig en stond er niet bij stil dat het niet overal gekend is. Maar dus: broodpudding is een recept om oud brood mee te verwerken tot een zoet dessert (of in mijn geval: ontbijt 🙂 ). En dat maakt dat het ook nog eens perfect past in een zero waste levensstijl. Wist je trouwens dat je gigantisch veel water kan besparen door geen voedsel weg te gooien? Wat heb je nodig voor vegan broodpudding? 300 gr oud brood (of oude pistolets, broodjes, …) 650 ml plantaardige melk 80 gr suiker een grote rijpe banaan 100 gr rozijnen Het recept verwarm de oven voor op 180 graden meng het brood en de melk in een grote kom en laat enkele minuten weken prak de banaan meng alle ingrediënten met het brood en de melk. Roer goed met een vork om zo tot een semi egaal beslag te komen doe het beslag in een ovenschaal en zet 40 minuten in de oven laat goed afkoelen voor het serveren zodat het een stevige massa kan worden En zo kan je geweldig veel restjes in een broodpudding verwerken. Fruit dat dringend opgebruikt moet worden, overschotjes peperkoek, speculaas, chocolade,… Laat je gaan en experimenteer! En laat me zeker weten welke geweldige creaties je zo gemaakt hebt met jouw restjes. Zin in meer plantaardig koken? Mijn andere vegan recepten vind je hier! Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en groener leven.