vegan couscoussalade
Lunch,  Recepten

Vegan couscoussalade met zongedroogde tomaten

Een heerlijk lichte lunch die ook nog eens op tien minuten klaar is: deze vegan couscoussalade is het perfecte middagmaal. En dan heb ik nog niets gezegd over hoe gezond deze couscoussalade is. Zit je al te watertanden?

Ik heb het idee voor dit gerecht een beetje gestolen van mijn liefste vriendin Floor. Enkele jaren geleden stond deze couscoussalade als side dish op een barbecue bij haar thuis. Ik heb de kom zowat half leeggegeten #geenschaamte en vertrok naar huis met de ingrediΓ«ntenlijst.

IngrediΓ«nten voor de plantaardige couscoussalade

Voor vier personen

300 gr couscous
300 cl water
1 rode paprika
1 gele paprika
1 komkommer
100 gr zongedroogde tomaten (uitgelekt)
180 gr ontpitte olijven
1 blokje groentenbouillon
2 el olijfolie

Recept

  • Doe de cousous in een grote kom.Β 
  • Breng het water aan de kook, meng met het bouillonblokjes en giet over de couscous. Dek de kom een kwartier af.
  • Was de rauwe groenten en snij ze in kleine blokjes. Versnijd de zongedroogde tomaten even groot. Dat laatste gaat het makkelijkst met een schaar.
  • Roer de twee eetlepels olijfolie onder de couscous. Zaten de zongedroogde tomaten in een olie? Dan kan je eventueel die gebruiken, zo heb je een meer gekruide salade.
  • Laat de couscous afkoelen.
  • Meng de groenten en de olijven met de couscous

Zo, dat is alles wat erbij komt kijken. Makkelijk hΓ©? Nu kan je gaan genieten van je vegan couscoussalade als lunch of side dish. Enjoy!

Nog meer inspiratie opdoen? Neem dan zeker een kijkje bij deze plantaardige recepten.

Je blijft op de hoogte van nieuwe recepten en blogs via mijn FacebookpaginaInstagram of Pinterest. Tot snel!

Een heerlijk lichte lunch die ook nog eens op tien minuten klaar is: deze vegan couscoussalade is het perfecte middagmaal. En dan heb ik nog niets gezegd over hoe gezond deze couscoussalade is. Zit je al te watertanden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *