Vegan crumble met appel en rood fruit
Dessert en zoete snacks,  Ontbijt,  Vegan recepten

RECEPT vegan crumble met appel en rood fruit

Een recept dat kan dienen als dessert én als ontbijt voor de dag erna? Yes! Deze vegan crumble met appel en rood fruit is zalig met een bolletje ijs en de dag erna met wat plantaardige natuuryoghurt. Én het recept is ook nog eens super gemakkelijk.

Er zijn twee soorten mensen in de wereld. Zij die graag warm fruit eten en zij die niet weten wat lekker is. Die laatste categorie mag deze post nu verlaten en gaan kijken naar mijn andere vegan recepten. Voor elks wat wils hier 🙂

Maar goed, de crumble is heel eenvoudig te maken met, zoals gewoonlijk, ingrediënten die je in elke supermarkt vindt.

View this post on Instagram

Are you ready to crrrrumble? (sorry not sorry). ? We spenderen de laatste uren in ons vakantiehuisje en ik wil graag een recept delen dat ik vorige week maakte: vegan crumble met appel en rood fruit. Lekker! Het is super eenvoudig om te maken én je kan dit zowel als dessert kan eten met een bolletjes plantaardig ijs of als ontbijt met plantaardige natuuryoghurt. ? Dit is hoe je de crumble maakt. Sla deze post op door rechts onderaan de foto op de bladwijzer te klikken of zet de link in bio bij je favorieten ? ?️ Ingrediënten voor de vulling: – 3 appels – 175 gram diepgevroren rood fruit – 50 gram walnoten – 15 gram suiker – 1/2 theelepel kaneel voor de kruimels: – 40 gram suiker – 70 gram havermoutvlokken – 140 gram bloem – 1/2 theelepel kaneel – 1/2 theelepel zout – 40 gram plantaardige olie – 120 ml plantaardige melk ? Het recept: 1. Verwarm de oven voor op 180 ℃. 2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Je mag ze meteen in een ovenschaal leggen. 3. Meng de blokjes appel met de blauwe bessen, suiker en kaneel. 4. Hak de walnoten fijn en meng ze met het fruit. 5. Meng de ingrediënten voor de crumble in een aparte kom tot kruimels. Schep deze over het fruit heen. 6.Bak 25 minuten tot de kruimels goudbruin zijn ? Ga jij deze lekkere crumble ook maken? Sla deze post dan op door op de bladwijzer rechts onderaan de foto te klikken. Smakelijk! . . . . . #dutchvegan #veganisme #veganist #veganrecept #duurzaam #duurzameblog #duurzaamleven #groeneblog #ecologisch #groeneblogger #groenerleven #plantaardig #plantaardigeten #milieubewust #recepten #vegannl #bewustleven #gezondevoeding #gezondrecept #plantaardigleven #belgianblog #belgianblogger #dutchblog #heelhollandbakt #vegandessert #veganontbijt #veganbaking #fruit #bakken

A post shared by Helena Blyweert (@hallo.helena) on

Ingrediënten

voor de vulling:

  • 3 appels
  • 175 gram diepgevroren rood fruit
  • 50 gram walnoten
  • 15 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel

voor de kruimels:

  • 40 gram suiker
  • 70 gram havermoutvlokken
  • 140 gram bloem
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 40 gram plantaardige olie
  • 120 ml plantaardige melk

Recept voor vegan crumble met appel en rood fruit

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Je mag ze meteen in een ovenschaal leggen.
  3. Meng de blokjes appel met de blauwe bessen, suiker en kaneel.
  4. Hak de walnoten fijn en meng ze met het fruit.
  5. Meng de ingrediënten voor de crumble in een aparte kom tot kruimels.
  6. Schep deze over het fruit heen.
  7. Bak 25 minuten tot de kruimels goudbruin zijn

Heerlijk om warm te serveren met een bolletje plantaardig vanille ijs. Bewaar de overschot in de koelkast om de dag erna op te eten met plantaardige natuuryoghurt.

Blijf op de hoogte van nieuwe vegan recepten en blogs over duurzaam leven via mijn FacebookpaginaInstagram of Pinterest. Tot snel!

Recept voor een vegan crumble met appel en rood fruit. Ideaal als dessert met een bolletje plantaardig ijs of als ontbijt met plantaardige natuuryoghurt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *