
RECEPT vegan crumble met appel en rood fruit
Een recept dat kan dienen als dessert én als ontbijt voor de dag erna? Yes! Deze vegan crumble met appel en rood fruit is zalig met een bolletje ijs en de dag erna met wat plantaardige natuuryoghurt. Én het recept is ook nog eens super gemakkelijk.
Er zijn twee soorten mensen in de wereld. Zij die graag warm fruit eten en zij die niet weten wat lekker is. Die laatste categorie mag deze post nu verlaten en gaan kijken naar mijn andere vegan recepten. Voor elks wat wils hier 🙂
Maar goed, de crumble is heel eenvoudig te maken met, zoals gewoonlijk, ingrediënten die je in elke supermarkt vindt.
Ingrediënten
voor de vulling:
- 3 appels
- 175 gram diepgevroren rood fruit
- 50 gram walnoten
- 15 gram suiker
- 1/2 theelepel kaneel
voor de kruimels:
- 40 gram suiker
- 70 gram havermoutvlokken
- 140 gram bloem
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 40 gram plantaardige olie
- 120 ml plantaardige melk

Recept voor vegan crumble met appel en rood fruit
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes. Je mag ze meteen in een ovenschaal leggen.
- Meng de blokjes appel met de blauwe bessen, suiker en kaneel.
- Hak de walnoten fijn en meng ze met het fruit.
- Meng de ingrediënten voor de crumble in een aparte kom tot kruimels.
- Schep deze over het fruit heen.
- Bak 25 minuten tot de kruimels goudbruin zijn
Heerlijk om warm te serveren met een bolletje plantaardig vanille ijs. Bewaar de overschot in de koelkast om de dag erna op te eten met plantaardige natuuryoghurt.
Blijf op de hoogte van nieuwe vegan recepten en blogs over duurzaam leven via mijn Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Tot snel!


