Recept voor vegan pannenkoeken.
Dessert en zoete snacks,  Ontbijt,  Vegan recepten

VEGAN Heerlijke plantaardige pannenkoeken

Ben jij ook zo gek van pannenkoeken? Ik wel! Toen ik een tijdje geleden besliste om zo vaak mogelijk plantaardig te eten, was ik bang dat ik nooit meer lekkere pannenkoeken zou eten. Tot ik dit recept vond 🙂

Eerlijk, ik wil nooit nog andere pannenkoeken dan deze vegan american pancakes. Je hebt de ingrediënten vast op dit moment in je keuken liggen. Daarbij is dit recept zo gemakkelijk en snel te maken, dat zelfs de grootste keukenkluns ermee aan de slag kan. Krijg jij ook een hongertje of ben alleen ik dat?

Ingrediënten voor de vegan pannenkoeken

Dit zijn de ingrediënten voor vier personen

125 gr zelfrijzende witte bloem (hier kan je ook gewone bloem gebruiken + 1tl bakpoeder)
250 ml plantaardige melk (ik gebruikte Alpro Soja Light)
2,5 eetlepel olie (zonnebloem, olijf, … welke olie om mee te bakken je ook in huis hebt)
1 zakje vanillesuiker
1 snuifje zout

Recept voor de american pancakes

Het recept is heel eenvoudig:

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom met een garde tot een glad beslag.
  2. Verhit een koekenpan
  3. Schep met soeplepel beslag uit de kom en giet het in de koekenpan
  4. Draai de pannenkoek om als een kant gaar is
  5. Schep de pannenkoek uit de pan als ook de andere kant gaar is en leg deze op een bord terwijl je de andere pannenkoeken bakt.

Pro tip: zet het bord waarop je de pannenkoeken gaat bewaren tot het serveren even in de microgolf (+- 20 seconden). Zo koelen je pannenkoeken niet zo snel af.

Deze pannenkoeken kan je beleggen met een siroop of mijn persoonlijke favoriet: een geprakte banaan.

Smakelijk! En vergeet niet om me te laten weten in de comments wat je van dit recept vindt 🙂

Zin in meer? Mijn andere zoete vegan gerechten vind je hier!

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer recepten en groener leven.

Ben jij ook zo gek van pannenkoeken? Ik wel! Toen ik een tijdje geleden besliste om zo vaak mogelijk plantaardig te eten, was ik bang dat ik nooit meer lekkere pannenkoeken zou eten. Tot ik dit recept vond :) 
Eerlijk, ik wil nooit nog andere pannenkoeken dan deze vegan american pancakes. Je hebt de ingrediënten vast op dit moment in je keuken liggen. Daarbij is dit recept zo gemakkelijk en snel te maken, dat zelfs de grootste keukenkluns ermee aan de slag kan. Krijg jij ook een hongertje of ben alleen ik dat?

2 Comments

  • Dorothy

    Hallo Helena
    Wat leuk dat je op zoek bent naar alternatieven. Ik probeer zeker je recept uit.
    Het moet nu net zijn dat ik net al pannenkoeken heb gemaakt met banaan in, Vegan want ik had bijna niets meer in huis behalve bloem en banaan. Ze zijn redelijk gelukt maar wel wat zwaar. Ik krijg ze niet allemaal op.

    Ik heb het idee dat je wat pannenkoeken ervaring hebt en ik wilde je vragen hoe jij ze bewaart.
    Ik vind op het internet wel tips maar zie enkel maar plastic en plastic en nog meer plastic. Ik hebhet wel nog in huis van voor ik begon op mijn verbruik te letten. Ik vind het zonde om mijn pannenkoeken te bewaren in wegwerpplastic. Heb jij tips om ze op een duurzamere manier te bewaren?

    • HalloHelena

      Hey Dorothy,
      Top dat je ze wil proberen, kan het alleen maar aanraden 🙂
      Als ze voor de dag erna zijn leg ik ze gewoon op een bordje in de ijskast. Als het voor wat langer is gaan ze de vriezer in in een herbruikbaar zakje als deze.
      Je kan ze ook gewoon in een tupperware potje invriezen. Dan zijn ze wat gebogen en kleven ze aan elkaar zolang ze bevroren zijn, maar als je ze ontdooit zie je daar niets meer van 🙂
      Succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *