Hoofdgerechten,  Vegan recepten

Vegan pasta pesto met kerstomaatjes en parmezaan

Elke dag is een goede dag voor pasta, en al zeker voor deze vegan pasta met pesto 🙂 Deze pasta is makkelijk om te maken, snel klaar en overrrrheerlijk! Haal die koksmuts maar boven, want voor je het weet heb je deze heerlijke pasta pesto op tafel getoverd.

Dit recept kwam tot stand in een samenwerking met vegan kaasmerk Nurishh. Ik was al langer fan van hun producten, dus ik vond het heel fijn dat ik een recept mocht bereiden met hun vegan parmezaan Gran Vegiano. Je koopt deze heerlijke ‘kaas’ bij Carrefour, Delhiaze en Colruyt.

De pasta werd hier gesmaakt door heel het gezin, wat niet altijd vanzelfsprekend is 🙂 En zoals je op de reel ziet is dit recept ook ideaal om hulp in te roepen van je kleinste keukenhulpjes. Koken is hier thuis nog nooit zo gemakkelijk geweest. Veel kookplezier gewenst! En laat me zeker weten wat je van dit recept vindt 🙂

De ingrediënten

De pesto:
150 ml olijfolie
80 gr Gran Vegiano
60 gr walnoten
100 gr rucola
1 teentje knoflook
Een snuf zwarte peper

De pasta:
500 gr pasta
500 gr kerstomaatjes

Garnering:
40 gr geroosterde pijnboompitten
40 gr Gran Vegiano

Het recept van de vegan pasta pesto


De pesto:
Doe alle ingrediënten in een blender of gebruik een staafmixer om alles tot een glad geheel te mixen
De pasta:
Kook de pasta gaar
Halveer de kerstomaatjes en laat ze enkele minuten in een pan sudderen tot ze zacht zijn
Meng de pesto onder de pasta en doe er daarna ook de kerstomaatjes bij
Serveer met pijnboompitjes en werk af met ‘parmezaan’ van Nurishh

Smakelijk eten!

Heb je zin meer plantaardig koken? Mijn andere vegan recepten vind je hier!

Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en groener leven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *