Dessert en zoete snacks,  Vegan recepten

Vijf beste vegan recepten met rijpe bananen

Aan iedereen die denkt dat je rijpe bananen enkel in een klassiek bananenbrood kwijt kan, think again ๐Ÿ™‚ Op deze blog had ik al enkele recepten met rijpe bananen gedeeld, maar nu heb ik ook de hulp ingeroepen van enkele andere bloggers en hen gevraagd om hun lekkerste recepten te delen. Welk recept ga jij binnenkort klaarmaken?

Broodpudding met rijpe bananen en rozijnen

Vegan broodpudding met banaan en rozijn

Van een zero waste recept gesproken: in dit zoet gerecht kan je je overrijpe bananen รฉn oud brood kwijt. Het is een heel fijn recept om samen met (kleine) kinderen te maken.

Cake met banaan en appel

Cake met banaan en appel

Een cake die ook nog eens (semi) gezond is? Je hebt ‘m gevonden ๐Ÿ™‚ In deze cake met banaan en appel zit amper suiker verwerkt en is toch heerlijk zoet.

Vegan Kaneelcake

Ben je net als ik gek van kaneel? Dan is deze cake van vegan boekenliefhebber Eyeloveprint zeker iets voor jou.

Kruidnoten banaanbrood

Het klassieke banaanbrood met een twist: het kruidnoten banaanbrood van MelissaSchrijft. Yum! Als liefhebber van kruidnoten staat deze hoog op mijn verlanglijst om te proberen ๐Ÿ™‚

Chocolade mousse met banaan en avocado

Een chocolademousse die vegan en ook nog ietwat gezond is? Waar kan ik tekenen? ๐Ÿ™‚ Dit recept van Piens Keuken ziet er super lekker uit! Bij Pien kan je trouwens terecht voor eenvoudige gerechten die zonder pakjes en zakjes gemaakt zijn.

Braziliaanse bananentaart

ElsaRblog deelt hier het familierecept voor een Braziliaanse bananentaart. Lekker exotisch en ook gewoon, tja, lekker ๐Ÿ™‚ Deze blog wordt gerund door twee beste vriendinnen. Leuk he! Je vindt het recept hier.

Zin in meer plantaardig koken? Mijn vegan recepten vind je hier!

Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en groener leven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *