Antwerpen,  België,  Europa,  Groen leven,  Reizen

Vegan restaurants in Antwerpen: de leukste adresjes

Ben je op zoek naar een leuke plek om vegan te eten in Antwerpen? Dan moet je gelukkig nooit lang zoeken. Dit zijn de beste adresjes om je gezellig neer te zetten en te genieten van heel wat vegan lekkers!

Wild Project

Dacht jij bij Wild ook aan jagen en stoofpotjes? Daar heeft dit restaurant dat in 2016 de deuren opende niks mee te maken. Je kan van woensdag tot en met zondag terecht bij Wild Projects voor een volledig plantaardig diner op basis van seizoensgroenten. Een aanrader.

Adres: Grote Pieter Potstraat 21, 2000 Antwerpen

Rosenobel

Rosenobel is een begrip voor veganistisch Antweren. Ze serveren heerlijke plantaardige en vegetarische gerechten in buffetvorm. Je schept je bordje vol en betaalt een prijs per kg. Tijdens corona is de buffetvorm geschrapt en is er bediening aan tafel.

Adres: Blauwmoezelstraat 2, 2000 Antwerpen

Camion

Op zoek naar een adresje voor vegan lunch, koffie en apero? Dan kan je van woensdag tot en met zondag terecht bij Camion, de zaak van vrolijke vriendinnen Camille en Boqion. Alles op de kaart is plantaardig.

Adres: Paleisstraat 7, 2018 Antwerpen

Mooy

Klaar voor een overdosis roze? Bij Mooy kan je terecht voor een biologisch ontbijt, brunch of lunch. Niet alles op de kaart is plantaardig, maar er zijn genoeg opties voor vegans. Je kan er terecht van dinsdag tot en met zaterdag. Enjoy!

Adres: Lombardenvest 19, 2000 Antwerpen

Hart Antwerpen

Bij Hart kan je net zo goed in je comfy pyjama binnen wandelen, want je kan er de hele dag door ontbijten. Feest! Hart serveert plantaardige gerechten gemaakt met seizoensgebonden producten.

Adres: Minderbroedersrui 34, 2000 Antwerpen

Frituur Chips

Frituur Chips heeft verschillende veggie en vegan snacks op de menukaart. Eén dag per week gaan ze volledig vegan en kan je enkel vegan snacks verkrijgen in het frituur. Yum!

Adres: Sint-Antoniusstraat 35, 2000 Antwerpen

Greenway

Plantbased for meatlovers is de tagline van Greenway, en dat zegt al veel over hun menukaart. De Beyond Burger (je weet wel, die vegan burger die je nog amper van een klassieke burger kan onderscheiden), staat hier prominent op de kaart.

Adres: Groenplaats 6, 2000 Antwerpen

Starfish & Coffee

Bij Starfish & Coffee kan je terecht voor vegan brunch, workshops en catering. Katja serveert uitsluitend plantaardige gerechten en kan als geen ander vegan zalm en preparé maken.

Adres: Bresstraat 9, 2018 Antwerpen

Spritz

Spritz omschrijft zichzelf als ‘plant based Italian’ en eerlijk, zaten we hier niet allemaal op te wachten? Ga zeker al even watertanden bij hun menu of Instagram foto’s en boek snel een tafeltje.

Adres: Oude Koornmarkt 11, 2000 Antwerpen

Native

Native gaat voor een lokaal, organisch en seizoensgebonden menu. Niet al wat op de kaart staat is vegan, maar er zijn lekker veel opties voor de plant based 🙂

Adres: Muntstraat 8, 2000 Antwerpen

Plant B

Voor een heerlijk vegan ontbijt of lunch moet je bij Plant B zijn. Je kan er de hele dag terecht voor onder meer lekkere ontbijtgerechten en klassiekers zoals eiersla die helemaal geveganized zijn.

adres: Oude Koornmarkt 64, 2000 Antwerpen

Ken jij nog een leuk adresje dat niet in deze lijst staat? Vul dan zeker aan in de comments <3

Meer tips over een groener leven lees je hier.  Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *