Vegetarische lasagne
Hoofdgerechten,  Recepten,  Vegetarisch

RECEPT: vegetarische lasagne boordevol groenten

Lasagne is één van mijn favoriete gerechten om te eten én te maken. Het is snel, makkelijk, en je maakt het zo gezond of ongezond als je zelf wil. Deze vegetarische lasagne maak ik het liefst. Hij zit boordevol groentjes en is lekker afgewerkt met kaas, zonder dat je staat te zwoegen aan een kaassaus. Een toppertje!

Lasagne is mijn go-to comfort food, maar ik koop het zelden of nooit kant-en-klaar in de supermarkt. Vooral vanwege al de bewaarmiddelen, maar ook omdat ik weet dat ik ‘m makkelijk én lekkerder zelf kan maken. Zonder vlees of vis en met lekker veel groentjes.

Nog een reden waarom ik van lasagne hou? Het is een gerecht dat je heel eenvoudig de dag op voorhand of ‘s ochtends al kan voorbereiden. Dan heb je hem bij etenstijd maar in de oven te schuiven. Hoe handig is dat?

Hieronder lees je wat je nodig hebt voor deze vegetarische lasagne en hoe je dit recept klaarmaakt. Succes!

Ingrediënten

Voor vier personen

1 ui
1 teentje look
300 gr champignons
1 rode en 1 gele paprika
1 kleine courgette
400 gr tomatenblokjes (= 1 blik)
+- 12 lasagnevellen
olijfolie
1 bouillonblokje
peper en zout
1 bol mozarella van 125 gr
100 gr gemalen kaas
75gr geitenkaas

Zo maak je deze vegetarische lasagne klaar

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snipper de ui en de look
  • Stoof deze glazig in een pot met een beetje olijfolie
  • Snij de paprika’s en de courgette in kleine blokjes. Voeg ze toe in de pot en laat ze stoven.
  • Snij terwijl de champignons in schijfjes en voeg deze bij de rest van de groentjes
  • Kruimel het bouillonblokje bij de groenten en laat de groenten sudderen tot ze beetgaar zijn
  • Voeg de tomatenblokjes toe en zet het vuur af
  • Kruid eventueel bij met peper en zout
  • Vul de bodem van een grote ovenschaal met een klein laagje tomatensaus. Zo blijft de lasagne straks niet aan de schaal kleven.
  • Wissel nu af: leg een laag lasagnevellen, een laag groentesaus, een laag lasagnevellen, … Tot de schaal gevuld is.
  • Bestrooi de bovenkant van de schotel rijkelijk met gemalen kaas
  • Snij de mozarella in plakjes en werk de schotel ermee af, samen met de geitenkaas
  • Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven

 

Nog enkele tips

  • Bespaar werk en kies voor lasagnevellen die je niet meer moet voorkoken. Dit staat duidelijk aangegeven op de verpakking.
  • Maak de lasagne ‘s ochtends of zelfs de dag ervoor klaar. Je vult de ovenschaal, maar wacht nog met kaas toevoegen en in de oven zetten. De ongebakken schotel bewaar je dan in de ijskast tot het tijd is om in de oven te zetten. Zo kan de saus goed in de lasagne trekken: minder knoeien met saus én een rijkere smaak.
  • Maak je deze vegetarische lasagne graag vegan? Laat de kaas dan weg vul eventueel aan met tofugehakt. Zo krijg je toch dat zoute in de lasagne.

 

En dan rest je nu enkel nog te genieten van deze heerlijke lasagne. Laat je me weten wat je er van vindt? Ik ben benieuwd! Tag me in jouw foto’s of Instagram of mail me een foto 🙂

 

Volg deze blog ook op Facebook en Pinterest.

 

Lasagne is één van mijn favoriete gerechten om te eten én te maken. Het is snel, makkelijk, en je maakt het zo gezond of ongezond als je zelf wil. Deze vegetarische lasagne maak ik het liefst. Hij zit boordevol groentjes en is lekker afgewerkt met kaas, zonder dat je staat te zwoegen aan een kaassaus. Een toppertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *