Tweedehandskledij
duurzame mode,  Groen leven

Waarom tweedehandskledij da bomb diggity is

Overweeg je ook om vaker tweedehandskledij te shoppen? Goed zo! Tweedehandskledij heeft zoveel voordelen op zoveel verschillende vlakken. Van minder water verbruiken tot unieke stuks, hier komen ze:

Je redt de planeet met tweedehandskledij

Wist je dat er gemiddeld 8000 liter water nodig is om 1 kilogram katoen te produceren? Belachelijk veel hé. Door tweedehandskledij te kopen bespaar je dus gigantisch veel water. En natuurlijk ook door je kledij te doneren. In een kleding stuk zit zoveel meer dan één leven. Gooi dus geen kleding in de vuilnisbak: passeer liever langs een kledingcontainer of kringwinkel.

Je leest hier meer over hoe je gigantisch veel water kan besparen.

Unieke stukken

via GIPHY

Je hebt net een prachtige nieuwe jas gekocht in Zara. De jas staat je geweldig en het was ook nog eens een koopje. Score! Tot je buiten komt en iedereen die je passeert zowat dezelfde jas aanheeft. Ugh -_-

Als je tweedehands shopt is de kans dat dit je overkomt wel héél klein. Dus bye bye grote ketens, hello thrift shop.

Tegen uitbuiting van mensen

Tweedehandskledij kopen is als een welgemeende fuck you naar al die bedrijven die mensen in lage loon landen uitbuiten. Herinner je je nog het drama in Bangladesh enkele jaren geleden? De omstandigheden waarin onze kledij gemaakt wordt is nog steeds erbarmelijk. Shop je niet graag tweedehands? Laat Rank A Brand je dan helpen om voor de eerlijkste merken te kiezen.

Sociale tewerkstelling

In elke gemeente vind je wel een kledingcontainer. Als je doneert aan die van De Kringwinkel of Ibogem weet je dat jouw kledij gesorteerd wordt door mensen die sociaal tewerkgesteld worden. Zo steun je mensen die weinig kans hebben op de arbeidsmarkt. Als dat geen mooi idee is <3

Jagen en verzamelen

Wij mensen zijn van nature jagers en verzamelaars. Hoe leuk is het dan om in een tweedehandswinkel door tientallen rekken te snuisteren in de hoop om dé outfit te scoren? Zo is er tenminste nog wat uitdaging aan.

Show me the money

via GIPHY

Tweedehandskledij is er voor elk budget en smaak. Van spotgoedkoop tot de duurdere vintage spullen. Sowieso kost tweedehands shoppen je een pak minder dan nieuwe stuks. Allemaal money in the bank!

Meer over mijn weg naar een groener leven lees je hier. Blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten op Facebook of Instagram.

Shop jij soms tweedehands?

Overweeg je ook om vaker tweedehandskledij te shoppen? Goed zo! Tweedehandskledij heeft zoveel voordelen op zoveel verschillende vlakken. Van minder water verbruiken tot unieke stuks, hier komen ze:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *