Dessert en zoete snacks,  Vegan recepten

Walnoten strooptaart: een zalig lekker plantaardig recept

Deze walnoten strooptaart deed mijn inbox op zondagochtend ontploffen. Ik had een foto van de taart op Instagram gedeeld en kreeg super veel reacties over hoe goed die er wel uitzag. En ik kan je zeggen, deze vegan taart smaakt net zo lekker als die eruitziet! Zeker als je zo’n zoetebek bent als ik.

Ik zag een tijdje geleden dit recept voor Pecan Pie passeren op de blog van Cookameal. Wat zag die er lekker uit! Ik keek er enorm naar uit om dat recept eens te veganizen. Toen ik die zondag een gigapak walnoten vond dat stond te verkommeren in mijn berging wist ik: dit wordt mijn moment 😀 Extra blij natuurlijk dat ik weer wat voedselverspilling kon vermijden door die walnoten te gebruiken.

Wist je trouwens dat voedselverspilling een enorme belasting heeft op ons klimaat? Hier lees je tips over hoe je voedselverspilling tegen kan gaan. En nu terug naar tip nr 1: taart bakken!

Als je nog twijfelt over het maken van deze taart: Als je plantaardig eet, maken noten een belangrijk onderdeel van jouw voedingspatroon uit. Ik zou dus bijna durven zeggen dat deze taart zelfs essentieel is voor jouw gezondheid. Meer nog, naast noten krijg je via deze taart zeker 300 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid suiker binnen 😀

Walnoten strooptaart: de ingrediënten

Taartdeeg:
90gr plantaardige roomboter
30 ml plantaardige melk
25 g kristalsuiker
175 g bloem
3 g zout

Vulling:
200gr walnoten (+ eventueel extra om mee te decoreren)
65gr agavesiroop
65gr kandijsiroop
30gr plantaardige boter
60gr kristalsuiker

Ik maakte deze taart met een bakring van 24 cm

Het recept

Verwarm je over voor op 180 graden

Voor het deeg: 
Meng de melk, de suiker en het zout door de boter
Voeg dan de bloem toe en kneed het geheel tot een stevig deeg
Vet een bakvorm in druk het deeg aan tegen de bodem. Voorzie een randje van +- 1cm hoog

De vulling:
Hak de walnoten fijn. Dit mag grof met een mes en moet dus niet in de keukenmachine
Voeg de agavesiroop, kandijsiroop, suiker en boter toe en meng alles door elkaar

Verdeel het mengsel over de taartbodem. Decoreer eventueel met de resterende walnoten.

Bak de taart ongeveer 30 minuten op 180 graden

Zodra de taart afgekoeld is, kan je aanvallen! Je kan de taart nog enkele dagen in de koelkast bewaren. Als je er de wilskracht voor bezit, tenminste 🙂

Zin in meer plantaardig koken? Mijn andere vegan recepten vind je hier.

Vergeet niet om Hallo Helena ook op Instagram en Facebook te volgen voor meer recepten en groener leven.

Vegan walnoten strooptaart. Een plantaardig recept geïnspireerd op de klassieke pecan pie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *