wat te doen met vervallen medicatie
Badkamer,  Groen leven,  Huishouden

Waarom jouw vervallen medicatie thuishoort bij de apotheker

Je zou je medicijnkastje minstens één keer per jaar moeten nakijken. Om na te gaan of de inhoud nog goed is en of je eventueel iets moet vervangen. De vervallen medicatie breng je netjes terug naar de apotheker.

Ik hou niet van medicatie. Als ik het kan vermijden om een pilletje te slikken, dan zal ik dat doen. Ik ben dankbaar dat medicatie bestaat, want soms is het gewoon nodig om (snel genoeg) te herstellen. Maar aan de andere kant wil ik het ook weten wanneer ik pijn heb en ben ik bang voor de bijwerkingen.

En net omdat ik niet vaak een pilletje neem, heb ik heel wat overschotten in mijn medicijnkast. Medicatie op voorschrift die ik niet volledig uitnam, Dafalgan gekocht om toch iets in die huisapotheek te hebben, …

Wat met vervallen medicatie?

Je weet dat ik een grote fan ben van ontspullen, en dat moet bij de huisapotheek dus ook soms gebeuren. Maar wat doe je nu met die vervallen medicatie?

Er zijn veel opties om van die medicatie af te geraken, maar er is echt maar één ding acceptabel: de vervallen medicatie verzamelen en binnenbrengen bij de apotheek. Waarom?

  • Om jezelf te beschermen: vervallen medicijnen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid
  • Om het milieu te beschermen: als je medicatie weggiet of bij het afval gooit, kunnen de stoffen in het milieu terecht komen. Als we dat massaal zouden doen, zou ons milieu dus zwaar verontreinigd geraken.

Wat breng je binnen?

Elke apotheker aanvaard vervallen medicatie. Ze aanvaarden enkel niet alle rommel er rond. Pillen mag je gewoon in de doordrukstrip laten zitten en siropen in de fles. De kartonnen doos en de bijsluiter, die moet je thuis recycleren.

Zo, ben jij klaar om je medicijnkastje na te kijken?

Meer over mijn weg naar een groener leven lees je hier. Blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten op Facebook of Instagram.

Je zou je medicijnkastje minstens één keer per jaar moeten nakijken. Om na te gaan of de inhoud nog goed is en of je eventueel iets moet vervangen. De vervallen medicatie breng je netjes terug naar de apotheker.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *