Europa,  Londen,  Reizen,  Verenigd Koninkrijk

Wat te doen in Londen: de leukste citytrip adresjes

Onze citytrip naar Londen plannen was uitdagend. Het is een grote stad met eindeloos veel mogelijkheden (hallo keuzestress) en tegelijkertijd is het een Disneyland zonder attracties. Overal zijn er toeristen op zoek naar een beetje magie. Laten we bekijken wat te doen in Londen voor een zalige citytrip zonder vertrappeld te worden door massa’s toeristen.

Links met een * zijn affiliate links. Als jij via deze link een aankoop doet, krijg ik een kleine vergoeding. Jij betaalt hier zelf niets extra voor.

Openbaar vervoer in Londen

Eerst en vooral: wees slimmer dan ik. Ik had op voorhand een Oyster card besteld voor het openbaar vervoer en die thuis laten leveren. Wat een voorsprong zou ons dat opleveren. Wel, die aankoop heeft me dertig euro aan invoerrechten gekost, om er dan later achter te komen dat je ook gewoon contactloos met je bankkaart of kredietkaart kan betalen. Let er wel op dat elke reiziger een apart betaalmiddel nodig heeft en dat de meeste banken een transactie kost rekenen per aankoop in het Verenigd Koninkrijk.

Maar goed, je komt aan in Londen, wat ga je doen? Wij kozen voor een hotel uit het centrum (meer daarover later), dus lieten we onze bagage achter in het station St Pancras.

Dag één in Londen

We dachten eerst naar Camden Market te gaan, maar we hadden Taylor Swifts goede raad moeten opvolgen om dat in the afternoon te doen. Toen we er op een weekdag rond 11u waren, vonden we er vooral souvenir kraampjes. Jammer! Ook om te eten was er nog niets open, maar het aanbod zag er heel goed uit en de eetplekjes met uitzicht over de Theems zagen er geweldig tof uit. Dat houden we tegoed voor een andere keer.

Onze hongerige magen leidden ons gelukkig vlekkeloos naar een restaurant van de vegan keten Mildreds. Wat een geluk bij een ongeluk, want wat hebben we daar lekker gegeten. Noteer deze keten in je reisplanning, want je kan er niet mee missen.

Daarna besloten we de dag toeristisch verder te zetten, dus trokken we met de dubbeldekbus naar Westminster Abbey en daarna Buckingham Palace. Een bus van het openbaar vervoer voor alle duidelijkheid, je kan perfect zonder die dure sightseeing bussen. Omdat we in oktober reisden én tijdens de week was er geen te grote massa. We namen een pauze in het park naast Buckingham Palace en zagen de eekhoorntjes voorbij rennen. Leuk!

Dag twee: de mooiste musea

We startten dag twee in Hyde Park, aangezien de twee musea die we gingen bezoeken in de buurt zijn. We zijn vroege vogels en hadden graag al iets te doen voor 10u. Het was heerlijk om wakker te worden met de rest van Londen in Hyde Park. We zagen er mensen zwemmen in het meer (brrr), ontelbaar veel joggers, politie te paard, … Hyde Park is gigantisch.

Onze tweede stop van de dag was het Science Museum. Denk Technopolis maar dan tien keer zo groot, indrukwekkend en leuk. Al was het doel van dit bezoek niet zozeer het hele museum, maar vooral de tentoonstelling Power Up. Bij Power Up kan je games van de voorbije vijftig jaar spelen op allerlei consoles. Denk arcade Simpson spelletjes, Toy Story op de Wii, Pokémon op de pc, … Het is één van de leukste dingen die we gedaan hebben tijdens onze citytrip en very much de moeite waard.

Onze voormiddag was zo voorbij en na een snelle lunch stonden we in het Natural History Museum. Een prachtig museum, zowel van binnen als van buiten. Ik verwachtte haast dat de trappen zouden gaan bewegen, net zoals in Harry Potter.

Dag drie: Rooftop Cinema

Doodvermoeide voeten zorgen voor een wat trager tempo. Tip: breng goed ingelopen schoenen mee, je zal er dankbaar voor zijn. Op dag drie namen we de bus vanuit ons hotel naar Borough Market. Dat ging wat trager, maar zo konden we vanop het bovendek genieten van het uitzicht van de Londense buitenwijken.

TikTok chocolade aardbeien op Borough Market

Op Borough Market kocht ik de TikTok famous aardbeiden met chocolade. Lekkerrr. Op de markt zelf vond ik het wat te toeristisch en druk, dus gingen we alsnog aan het wandelen. Langs de Theems wel, wat zorgde voor een mooi uitzicht naar de drukkere overkant en voldoende rustplaatsen.

De wandeling bracht ons naar Gabriel’s Wharf, een plek met allemaal kleine toffe boetiekjes en eetplekken. De perfecte plek om onze wandeling af te sluiten en wat meer uit te rusten.

Wat te doen in Londen: Rooftop Cinema in Stratford

Het hoogtepunt van de dag (en misschien zelfs de reis) kwam later die avond, bij de Rooftop Cinema Club in Stratford (vlakbij ons geweldige hotel). We keken er een film vanuit de meest comfortabele tuinstoelen, met een dekentje en popcorn, terwijl er vogels, vliegtuigen en helikopters over ons passeerden. Het prachtige uitzicht kregen we er gratis en voor niets bij. Naast de cinema club is er ook een super gezellige rooftopbar, eetplekjes en activiteiten zoals bowlen. Het zag er heel fijn uit, maar mijn man wilde fish&chips. En aangezien het onze laatste avond was, werd dat onze missie.

Wat te doen in Londen: Rooftop Cinema in Stratford

Ik had al opgezocht dat I Fratelli de beste fish&chips in de buurt had. Ik dacht gewoon frietjes te eten, maar wat bleek: I Fratelli biedt gewoon ook vegan fish&chips aan. Mijn gerechtje was heerlijk en ook Ahmet moest toegeven dat mijn portie nog meer naar vis smaakte dan de zijne 🙂 Hieronder volgt niet de mooiste foto, maar het was heerlijk. De rechtse is de vegan portie.

De Fish & Chips van I Fratelli
De Fish & Chips van I Fratelli

Dag vier: Notting Hill

Alice's Antiques in Notting Hill, een locatie uit de Paddington film.
Alice’s Antiques in Notting Hill, een locatie uit de Paddington film.

Aan een citytrip naar Londen kan een bezoek aan Notting Hill niet ontbreken. Voor mij dan toch niet, want ik droom nog steeds graag weg bij de filmklassieker. We bezochten er de Portobello Road Market en zagen er heel wat toffe winkeltjes, lekkere eetkraampjes en (we gingen op vrijdag) een ton aan over-prijsde vintage.

Naast de vintage waren er ook heel wat van dit soort kraampjes. Vond ik geweldig, want ik zag deze zo als outfit van Spike’s zus in de film. Ik ben ook even binnen geweest in de boekenwinkel uit de film en – hoewel het nu een rommel souvernirwinkeltje is – mijn dag was gemaakt.

Eten deden we bij Farm Girl. Heel hipster, heel gezellig, heel druk.

Daarna was het tijd om weer naar huis te treinen met de Eurostar :'(

Ons hotel: Hyatt Regency Stratford

Ons hotel in Londen moet wel het mooiste hotel zijn waar we ooit hebben gelogeerd. En het was, omdat het in buitenwijk Stratford ligt, best betaalbaar. Ik kan iedereen aanraden om in Stratford te logeren. Ons hotel was vlakbij een groot winkelcentrum en een drukke winkelstraat. Wat we ook nodig hadden, het was altijd vlakbij.

Daarbij ben je vanuit het hotel zo in het centrum met het openbaar vervoer. Volgens Google Maps moet je tien minuten wandelen om tot aan het metro station te geraken, maar als je door het winkelcentrum wandelt wordt die tijd gehalveerd. Onze kamer was top, het hotelpersoneel was heel vriendelijk, echt een aanrader.

Je boekt hier een verblijf in het Hyatt Regency Stratford*.

Heb jij nog leuke Londen tips? Drop ze gerust hieronder in de comments!

Je vindt hier meer leuke duurzame adresjes en inspiratie voor citytrips dichtbij huis. Volg ook mee op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts.

De leukste tips voor een citytrip naar Londen, met de beste vegan adresjes en alternatieve bestemmingen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *