Mamatips

4 x de leukste winkels in Turkije met kinderkledij

Zolang de euro het beter blijft doen dan de Turkse Lira, kan je in Turkije echte koopjes doen. Ook op het vlak van baby- en kinderkledij kan je je dus laten gaan tijdens jouw volgende bezoek. Wat het nog leuker maakt? In de meeste van deze winkels kan je ook gewoon voor jezelf shoppen 🙂 

Topwinkels

Als je wat wil besparen op kledij terwijl je in Turkije bent, passeer dan zeker eens bij deze winkels.

LC Waikiki

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LC Waikiki (@lcwaikiki) op

LC Waikiki is een echte topper als het op kinderkledij aankomt. Het is wat te vergelijken met de C&A van bij ons, maar dan met andere ontwerpen. Als je een kijkje neemt op de site zie je prijzen in euro staan. Weet dat dit de ‘Europese prijzen’ zijn en dat het een pak goedkoper is wanneer je in Turkije zelf shopt. Op naar het dichtstbijzijnde shopping center dus!

Koton

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koton (@koton) op

Koton is de leukste keten in Turkije om voor jezelf en je kinderen te winkelen. De prijzen zijn er wat hoger dan in LC Waikiki, maar zolang de Lira historisch laag blijft staan (1 EUR = +- 7 YTL) is het zelfs nog goedkoper winkelen dan bij Primark. En dan heb je veel leukere kledij van een veel betere kwaliteit.

Özdilek

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Özdilekteyim.com (@ozdilekteyimcom) op

Özdilek is vergelijkbaar met de Inno. De merken die je er vindt zijn altijd van goede kwaliteit. Daarbij vind je er niet enkel kledij, maar ook accesoires zoals slaapzakken, schoentjes, slabbetjes, … En vergelijkbaar met Inno wil ook zeggen: handtassen, schoenen, kledij, make-up, … voor jou 🙂

Joker

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joker Toys (@jokertoystr) op


Joker is een winkel die kledij en spullen voor baby’s verkoopt met een heel uitgebreid aanbod. Neem dus een voldoende grote koffer mee, want je vindt er bijvoorbeeld ook een relax, speelkussen, borstvoedingskussen, …

Waarom niet op de markt?

Op de markt kan je ook leuke kledij vinden, al is die naar mijn ervaring vaak van mindere kwaliteit. Daarbij is er niets geprijsd, waardoor je al heel sterk in je schoenen moet staan als toerist om niet het driedubbele van de prijs te betalen. Op de markt weet ik dat ik te veel moet betalen omwille van hoe ik eruit zie en dat geeft absoluut geen prettig gevoel. Vandaar dat ik er ook gewoon liever wegblijf.

Waar vind je al deze winkels?

Bovenstaande winkels vind je vooral terug in de vele shoppingcentra in Turkije. In het Turks is dat alisveris merkezi (spreek je uit als aleshwerish merkèzi), of in ‘t kort AVM. Ik ken vooral mijn weg in Antalya, dus daar kan ik je wegwijs maken. Let er op dat je niet elke winkel in elk shopping center terugvindt, dus als je er eentje specifiek wil bezoeken, raadpleeg je best de lijst van winkels.

Winkelen in Lara

Verblijf je in één van die grote all-in hotels in Lara? Dan ga je best naar het relatief nieuwe Agora AVM. Dat ligt op ongeveer een kwartier rijden van de hotels. Deepo is een beetje korter bij, maar is klein en fel verouderd.

Winkelen in centrum Antalya

Weer een kwartier verder rijden en je zit in het centrum van Antalya. In het echte stadscentrum vind je Terracity, één van de grootste winkelcentra van Antalya. Richting de zee in Konyaalti vind je Migros. Op tien minuutjes daar vandaag vind je mijn favoriet: Özdilek. Maar dat is dan vooral omdat het een soort van tweede thuis was toen ik in Turkije woonde 🙂 Als je daar bent, steek dan ook eens over naar Kipa. Dat is megasupermarkt waar je ook (baby)kledij vindt aan kleine prijsjes.

Hoe geraak ik daar?

Wie avontuurlijk is en best ook een mondje Turks kent, kan met de dolmus (= een busje) of tram naar de shoppingcentra. Dat is meteen ook het goedkoopste. In 40 graden of als het wat vooruit moet gaan, raad ik een taxi aan. Ga niet onderhandelen over een taxiprijs, want je komt er altijd bedrogen uit. Zeg op voorhand duidelijk dat je met de taximeter (=taksimetre) aan wil rijden. Dat zijn de taxichauffeurs in Turkije wettelijk verplicht, maar weinig doen het ook. Zo krijg je de correcte prijs en kan je achteraf nog een fooi geven.

 

Meer van dit? Like Hallo Helena op Facebook.

 

olang de euro het beter blijft doen dan de Turkse Lira, kan je in Turkije echte koopjes doen. Ook op het vlak van baby- en kinderkledij kan je je dus laten gaan tijdens jouw volgende bezoek. Wat het nog leuker maakt? In de meeste van deze winkels kan je ook gewoon voor jezelf shoppen 🙂   Topwinkels Als je wat wil besparen op kledij terwijl je in Turkije bent, passeer dan zeker eens bij deze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *