zelf droogshampoo maken
Badkamer,  Groen leven

Droogshampoo maken: snel, eenvoudig en goedkoop

Je weet vast al langer dat je haren op een duurzame manier kan wassen. Maar wat op die dagen dat je haar beslist om van oké naar vetpot te gaan in minder dan tien seconden? Juist, dan is de enige redding droogshampoo.

In de supermarkt kan je kiezen uit tientallen droogshampoo’s, maar die zijn meestal niet goed voor het milieu (de plastic afvalberg) en er kunnen stoffen in zitten die niet goed voor je zijn. Denk maar aan de onduidelijkheid over talk.

Goedkope droogshampoo

Daarom ga je beter aan de slag met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken staan hebt:

  • Een deel maïzena
  • Voor wie donker haar heeft: een deel cacaopoeder
  • Een leeg kruidendoosje

Dat is alles! De maïzena absorbeert het vet en geeft je haar weer meer volume, net zoals droogshampoo uit de winkel dat doet. Alleen is deze versie zoveel duurzamer en goedkoper.

Wie licht haar heeft, kan dus gewoon maïzena in een kruidendoosje doen (of iets anders waardoor de maïzena makkelijk te verdelen is). Wie donker haar heeft, voegt wat cacaopoeder toe. Hierin kan je experimenteren wat het beste effect heeft op jouw haar. En dan ruikt je haar meteen ook geweldig 🙂

Tip: ook al heb je al een tijdje geen droogshampoo meer nodig gehad, zet alles nu al klaar in jouw badkamer. Je weet nooit wanneer jouw haar je wil tegenwerken.

Met dit recept heb je dus een natuurlijke droogshampoo, die ook nog eens afvalvrij is. Je kan trouwens zoveel meer badkamerproducten vervangen door natuurlijke en afvalvrije alternatieven: lees hier meer over hoe je een zero waste badkamer creëert.

Volg Hallo Helena op Instagram en Facebook voor meer over een groener en gelukkiger leven. En te zotte lifehacks als deze 🙂

Zelf droogshampoo maken is heel eenvoudig en ook nog eens beter voor het milieu. De ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *