Workshop Druantia Copyright Druantia & Annick Andries
Badkamer,  Groen leven

Zwarte puntjes: dit zelfgemaakt poeder maakt er komaf mee

Net zoals veel mensen heb ik last van zwarte puntjes op mijn neus. Ik heb al honderd-en-één producten geprobeerd, maar met weinig resultaat. Maar het is dit zelfgemaakt poeder dat me eindelijk een zuivere (én babyzachte) huid bezorgt.

Een tijdje geleden ging ik naar een workshop bij Druantia waar ik verschillende natuurlijke verzorgingsproducten leerde maken. Eén van die producten was het moon dust, een soort van reinigingspoeder voor het gezicht. Dit poeder maakt nu twee keer per week deel uit van mijn reinigingsritueel en heeft mijn zwarte puntjes spectaculair verminderd.

Workshop Druantia Copyright Druantia & Annick Andries
Workshop Druantia Copyright Druantia & Annick Andries

Het magische ritueel

Hoe dat in z’n werk gaat? Voor het slapengaan reinig ik mijn huid met een mengeling van 1/3de appelazijn en 2/3de water. Dat helpt om de PH-balans van de huid te herstellen.

Daarna neem ik een koffielepeltje poeder in mijn hand en meng het met wat water tot een pasta. Dat goedje smeer ik dan over mijn gezicht terwijl ik draaibewegingen maak, met extra aandacht voor mijn probleemzones. Ik laat het nog enkele minuten intrekken en maak mijn gezicht dan schoon met water.

En dat werkt dus als zot hé. Na het poeder nog geen drie keer gebruikt te hebben zijn mijn puntjes al een pak minder zichtbaar. En de rest van mijn gezicht is elke keer super zacht.

Ga dus vooral zelf aan de slag met het volgend recept:

Zelf reinigingspoeder maken

Materiaal

 • Precisieweegschaal
 • Vijzel
 • Mengkommetjes
 • Glazen potje van 125ml

Ingrediënten

 • 10g havermeel
 • 10g amandelmeel
 • 10g witte klei
 • 1,5tl gedroogde lavendelbloemen
 • 1,5tl gedroogde kamillebloemen
Workshop Druantia Copyright Druantia & Annick Andries
Workshop Druantia Copyright Druantia & Annick Andries

Het recept

 • Doe de gedroogde lavendel- en kamillebloemen in een vijzel en maal fijn. Giet de gemalen bloemen in een kommetje.
 • Voeg het havermeel, amandelmeel en witte klei bij de gemalen bloemen. Meng alles tot een homogeen mengsel.
 • Schep de mengeling in een afsluitbaar glazen potje.

Dit poeder kan je drie maanden bewaren, op voorwaarde dat het niet in contact komt met water. Als je ziet hoe goed het werkt, zorg je daar vast wel voor 🙂

De ingrediënten vind je niet in de buurtwinkel om de hoek. Gelukkig is er de webshop van Druantia: daar vind je alles wat je nodig hebt voor dit recept.

Wat denk je, ga jij straks aan de slag om een babyzachte huid te krijgen? Laat me zeker weten wat je er van vond! Hier vind je meer natuurlijke en groene oplossingen voor in de badkamer.

Blijf je graag op de hoogte van mijn zoektocht naar een groener en gelukkiger leven? Volg me dan snel mee op Instagram en Facebook. Tot gauw!

Net zoals veel mensen heb ik last van zwarte puntjes op mijn neus. Ik heb al honderd-en-één producten geprobeerd, maar met weinig resultaat. Maar het is dit zelfgemaakt poeder dat me eindelijk een zuivere (én babyzachte) huid bezorgt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *