Groen leven,  Keuken

De vijf leukste zero waste kookboeken

Een kookboek is altijd leuk om te krijgen of te geven. Zeker als dat boek je weer wat inzicht geeft in koken zonder afval. Met dit lijstje van boeken leer je koken met extra liefde voor de planeet. Klinkt goed he?

We verspillen 34 kilo voedsel per persoon per jaar. Dat is gigantisch veel en ook nog eens slecht voor het klimaat. Gelukkig kan je vandaag nog iets doen om dat cijfer in elk geval in jouw keuken te doen dalen. Deze boeken kunnen je zeker en vast inspireren in welke acties je kan ondernemen 🙂 Jammer genoeg zijn de recepten niet volledig vegan/vegetarsich, maar wie deze keuken verkiest is vast creatief genoeg om de recepten aan te passen. Succes!

Nog meer weten? Hier vind je mijn tips tegen voedselverspilling.

1 Zero Waste Koken van Florence-Léa Siry

Zero waste koken

Het boek Zero Waste Koken staat vol met eenvoudige recepten en tips. je leert meer over hoe je je maaltijden beter plant om overschotten tegen te gaan en leert koken met wat anders in de groenbak zou belanden. Een aanrader!

Je vindt het boek onder meer bij Dille en Kamille of Bol.com.

2 Zero Waste van Jeroen De Pauw

Zero Waste

Voor de meer verfijnde keuken en gerechten met een hoger aantal koksmutsjes moet je bij Zero Waste van Jeroen De Pauw zijn. Nog een bonus: via een gratis app kan je de pagina’s van het boek scannen en krijg je filmpjes te zien waarin de auteur himself uitlegt hoe je van je gerechten een succes maakt. Een heel fijn zero waste kookboek.

Je koopt dit boek onder meer via Bol.com.

3 De Kunst van No Waste van Giovanna Torrico & Amelia Wasiliev

De kunst van no-waste

De Kunst van No Waste van Giovanna Torrico & Amelia Wasiliev is een zero waste kookboek met prachtige foto’s en inspirerende recepten. Het is heel laagdrempelig en ongetwijfeld ook een inspiratiebron voor jou.

Je koopt dit boek onder meer via Dille en Kamille of Bol.com.

4 My Zero Waste Kitchen van Kate Turner

My Zero-Waste Kitchen

Het Engelstalige boek My Zero Waste Kitchen van Kate Turner is nét iets anders dan de boeken hierboven. Je vindt er vijftien leuke recepten in, maar leert er zoveel meer uit: de auteur legt in haar boek uit hoe je van restjes groenten weer nieuwe kan laten groeien, hoe je restjes kan gebruiken als compost voor je planten, … Heel leuk!

Je kan het boek kopen als hardcover bij Bol.com of koopt het voor nog geen 3,5 euro als e-book. Dat is pas zero waste 🙂

5 Silo: The Zero Waste Blueprint van Douglas McMaster

Silo

Auteur Douglas McMaster maakt het aan het begin van het Engelstalige boek Silo: The Zero Waste Blueprint heel duidelijk. Dit is geen kookboek. McMaster is chef kok in het eerste zero waste restaurant ter wereld. In Silo vind je geen vuilbak, waardoor hij erg creatief is gaan koken. Het boek bevat recepten, maar gaat veel verder omdat McMaster er ook zijn filosofie in deelt. Heel boeiend! Je komt hier al meer over te weten via zijn Ted Talk.

Je koop het boek onder meer als hardcover via Bol.com of koopt het op diezelfde plek als e-book.

Ben je net als ik heel erg bezig met ontspullen? Kijk dan even in de plaatselijke bibliotheek of ze een boek over dit onderwerp aanbieden. Je kan het boek ook nieuw of tweedehands aankopen en daarna weer doorgeven.

Meer tips over een groener leven lees je hier. Wil je ook duurzamer gaan leven? Volg me dan snel Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van nieuwe blogberichten.

Deze blog bevat affiliate links. Je leest hier meer over wat dit betekent en waarom ik deze gebruik.

Een kookboek is altijd leuk om te krijgen of te geven. Zeker als dat boek je weer wat inzicht geeft in koken zonder afval. Met dit lijstje van zero waste kookboeken leer je koken met extra liefde voor de planeet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *